pingiskalle.blogg.se

Träning och annat konst:igt.

Torsdagstema - Ett streck. Kritstrecksrandigt, japp!

Publicerad 2013-09-26 20:52:08 i Allmänt,

Veckans torsdagstema presenteras av http://bokkei.blogg.se/.
 
Idag är temat "ett streck" och efter många om och väldigt många men får jag lägga upp två bilder på temat.
Anledningen till att jag överhuvudtaget fixade en blogg var att jag ska vara med på det och börja använda lite fantasi igen och börja skapa saker. Den har liksom försvunnit sen man fått andra saker att göra...
 
Här kommer två! Eller tre, beroende på hur man ser på det.
 
Ett streck.
 
Kritstrecksrandig?
 
Dörren har Anna målat i blackboardfärg och jag ville göra något stort, så jag tog mig an den. Fick dock sudda ut allt gulligt som skrivits på den sen färgen kom upp, men man får skriva nytt :D
 
Dexter och Taurus ville vara med mest hela tiden och var i vägen - mest hela tiden, det också.
 
NAJS.
 
Jag är nöjd ändå med skapandet, och jag är glad för jag är nöjd.
 
 

37km vilja.

Publicerad 2013-09-22 23:59:09 i Allmänt,

Ett lördagsäventyr.

Elva tappra, med löparskorna på!

Tre damer och åtta herrar glatt uppställda inför lördagens äventyr!

Väskorna är packade, strålande väder och förberedelserna kunde inte vara bättre. (Förutom att jag och Anna hade ostkväll dagen innan och somnade 00.30 och jag satte i mig nästan en hel brieost - laktosintolerant som jag är...) I alla fall så begav sig turen klockan 0915 ifrån Hindås med riktmärke att följa vildmarksleden till Skatås/Göteborg 38km bort. 
Vi som sprang är ett gäng ihopsamlat främst genom Military fitness här i Göteborg, men även andra löparentusiaster hänger på som någon av oss känner. Tillsammans har vi en facebooksida där någon föreslår en löprunda och man anmäler sig om man är sugen. Förslaget den här gången var 38km och oväntat många deltog! 

Tanken är att vi springer i ett tempo så att alla kan följa med. Sackar någon efter väntar man in. 

Första milen gick relativt lätt för allihop och vi tog en liten vatten- och matpaus inne i skogen bland bitande flugor..
De orange markeringarna som var utsatta för vildmarksleden syntes då och då och ibland sprang man lite fel och fick springa tillbaka. 
Andra milen gick även den ganska lätt. Osten började härja lite gött i magen men inte så farligt att jag kände att jag behövde göra något åt det :) 

Hindås: 19,8km och Skatås: 18,7km! Vatten- banan- och raw bitepaus. Känns alltid gött att veta att man sprungit mer än halva!

Under löpningen mellan två och tre mil kände jag hur magen inte ville vara med längre, men även hur huvudet inte ville sluta springa, så i ungefär fem kilometer blev det ontimagenlöpning med fokus på att bara fortsätta. Och efter ett kort stopp mellan tredje och sista milen blev det till att låna toapapper och sätta sig 90 grader mot ett träd. Efter det svävade jag fram.

Vi närmar oss slutmålet och vissa har mer krafter än andra. 

Efter 4.47 timmars löpning och ett par ickeinräknade raster och fellöpningar där kom vi fram till vår slutdestination. Äventyret började 0915 i Hindås och avlutades klockan 1500 i Skatås. 
För flera av oss var det den längsta löpningen någonsin och alla var glada och nöjda (och svettiga) när vi kom i mål! 

Tillsammans klarar alla allt! Så är det. Ett knippe vilja, ett stort mått tålamod och ett uns av samarbete och 37km går som en dans!

Torsdagstema - Mode. Det har kommit ett nytt kattmode till stan.

Publicerad 2013-09-19 22:49:00 i Allmänt,

Veckans torsdagstema presenteras av SMÄM.
 
Kattsch med mustattsch
 
Här poserar Dexter ledigt på en stol i det senaste mustaschmodet.
 
Våra katter, Dexter och Taurus, håller alltid koll på det senaste. De är ju innekatter, så vad ska man annars förvänta sig? 
 
Taurus gillar däremot inte att sätta sig på stolen när han har en nya mustasch, utan han kör på hård plåt.
 
Lite rödbrusig efter för mycket bråk med sin bror...
 
Tanken från början var ju faktiskt något i stil med "katt i hatt", men min hatt jag gjorde var inte så poppis och jag hinner inte söva katterna till innan tolvslaget så katt i hatt-bilderna får komma senare. 
 
Och den här slagskämpen får skämmas i hallen, ändock med prydlig mustasch.
 
Sen var leken slut.
 
Man undrar ju dock hur det ska gå för de små liven i vår när det är dags att bli utekatter... Omodernt.
 
Och ja, det har varit superenkelt att få mustascher på två kattungar. Det har inte alls varit kaos i två dagar för att få några någorlunda bra bilder.
 
 
 
NU KÖR VI!
 
 
Ingen katt kom till skada under fotograferingarna av denna veckas torsdagstema. 

Hallå folk!

Publicerad 2013-09-15 18:30:00 i Allmänt,

Idag har det bestämts att jag ska skaffa mig en blogg där jag ska skriva om lite diverse saker som ni alla såklart tycker är väldigt intressanta och vill kommentera om.

Saker som möjligen kommer att nämnas är; träning och förberedelserna inför Tough Viking 2014 (Eller vilket annat lopp som helst), hemmafix och äventyrande utåt skogen till och de allra nyaste kattillskotten i familjen Runeson/Synnerö - det vill säga bröderna Dexter och Taurus. Det kommer säkert att finnas rum för ganska så mycket till och den som väntar på något gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela